Добредојдовте во светот на

електричните тротинети

Се појавија пред многу кратко време, а веќе ги среќаваме насекаде. Еколошки и економични, едноставни за употреба и одржување, ги освоија градските улици на јуриш - дали ќе ве освојат и вас?

Неколку факти

за електричните тротинети

За електричните тротинети знаеме сé и ништо. Сé затоа што е доволен само еден поглед за да се сфати за какво превозно средство се работи, а ништо затоа што тие се сосема нови производи на пазарот.

Карактеристики

Неколку работи за електричните тротинети што ќе ви го привлечат вниманието

* доколку патувате по 7,5 километри во една насока и батериите ги полните навечер на евтина струја
** во споредба со јавниот превоз, пресметано за 180 дена годишно по 2 возења дневно и цена на електричниот тротинет од 25.000 денари

Дали знаевте?

Електричните тротинети се:

Побрзи од велосипед
70%
Поевтини од јавен превоз*
98%
Поеколошки од автомобил**
85%
Попрактични од сé
100%

* во споредба со возење во должина од 7,5 km
** пресметано според емисиите што се испуштаат во атмосферата при производството на струја

Што, како, колку…

Како и велосипедите и автомобилите, и електричните тротинети меѓу себе доста се разликуваат
Што велат другите

Вистина е!

Контакт

Ве интересира нешто за електричните тротинети?

ул. Галичник 23, 1020 Скопје
02-3532-876
info@electricni-trotineti.mk